torstai 30. toukokuuta 2013

Metz


Tavattiin siis tänää 11.10 Hauptbahnhofilla, tai suurin osa tuli vähän myöhässä niinku aina. Puolen kahentoista aikaan otettiin juna Metziin. Matkan oli tarkotus kestää vaan vähän yli tunnin, mut sit puoles välis jouduttiin oottamaa varmaa vartti ku oli jotain probleemia...Kokonaisuudessaan matkaan meni 1,5h Mut saatiin menomatkalla sit kuitenkii onneks kirjotettuu kaks kokonaista kohtausta siihen mein käsikirjotukseen. :) Enää puuttuu muutama hassu juttu ja sit se pitää lähettää opettajalle, jonka jälkee se varmaa muuttaa taas kaiken. Päätettiin tosin, että vaikka se muuttais ni sit kun kuvataan ni tehään just niinku ite halutaan. :) Kumma homma miten innoissaa se opettaja on koko projektista...meillehän ne numerot siitä kurssista tulee.

Valmiina opastuskierrokselle...
Mut sit saavuttiin Metzin rautatieasemalle ja lähettiin kävelemää kaupunkiin päin. Ostin taas kortin ja lähetin sen Jyrille, postia on jälleen tiedossa. ;) Otettiin siitä joltain aukiolta sellane katujunan tyylinen homma, jolla tehtiin kaupunkikierros, kaikkine audio-opastuksineen päivineen. Jokainen sai siis ite valita millä kielellä opastuskierroksensa halus, mie koitin rohkeesti saksaks. ;) Yllätyin tosissaa mite nätti kaupunki se olikaa, harmi etten pystyny samalla ottamaan hyviä kuvia, mut maisemat oli tosi nätit! Sen kierroksen jälkee saatii sit joko vapaasti kierrellä keskustassa about kolme tuntia, tai mennä Centre-Pompibue-Metz museoon. Se on sama laitos, joka on Pariisissakii, niil ei vaan ollu siel tarpeeks tilaa ja kaikki varastotilat oli täynnä ni ne sit päätti perustaa yhen "sivuapteekin" Metziin. Sinne olis päässy ilmaseks, jos olis ollu alle 26-vuotias...mut kun en ollu ni jouduin maksamaan 12€. Alkuun se oli tosi outo, ensimmäisessä kerroksessa oli vaa historiallisia kuvia, lehtileikkeitä ja maalauksia, mut sit se vähän parani mitä ylempii kerroksii mentiin. Ylin kerros tosin oli TOSI outo...siel oli vaa melkei valkoseks jätettyjä seiniä, joita kait tuli kutsua taiteeksi...Ensimmäinen ajatus siihe huoneeseen astumisen jälkee oli se, että kuka oli pölliny ne taideteokset... :D Mut oli ihan kannattava reissu, oonpahan sivistäny vähä itteäni nyt tässäkii kuussa. ;)

Mut nyt täytynee lopetella ku kohta lähen käymää Cojotessa muitten kanssa ja sit jos ehkä jaksaa ni mennää karaokee. ;) En oo pitkää aikaa käynykkää...



Joan koitti pakoilla kuvaa. :D


OMG!

Taidetta.

This is my last serious painting.

Taidetta.

Panorama kuvaa rautatieasemalta.


No se puhelin siis tuli takas, mut lähti heti sitte muutaman päivän päästä takasii ku ei toiminu kunnolla. Nyt vaan toivon, että se tulee oikeesti korjattuna JA toimivana takasii...alkaa vähän ärsyttää muuten. Mut muuten tääl ei just mitään oo tapahtunukkaa. Yhessä välissä oli kunnon v*tutus päällä ja olin ihan valmis lähtee kotiin jo, jotenkii kait varmaa jopa miulle voi tulla hetkellinen koti-ikävä tän räntäsateen ja näitten ihmisten keskellä. ;) Sit onneks kuitenkii sattu just nii, et nähtiin paljon sil hetkellä Svenjan kanssa ja sil sattu olemaa sama tilanne ni se helpotti kun juteltiin. :) Enää ei edes jaksa ottaa päähän nää loputtomat sateet kun niihi on jo niin tottunu....ei enää edes oota tilanteen muuttuvan. Eilen kuitenkin uskalsin jo sanoo ääneen, kun katoin netistä monesta eri paikkaa ja kaikki näytti samaa, et ens viikolla, tai tarkalleen ottaen jo sunnuntain se tapahtuu!!! Nää sadepaskat muuttuu oikeeks kesäks!!! :D Ens viikolla meillekkii tulee tänne jopa 20 astetta tän hetkisen (ollu viimesen kuukauden) 10 asteen sijaan. Kyl täytyy myöntää et tää syö miestä, ja naista. Ja ne hyvät säät kestää sit ainakii keskiviikkoon asti! ;)

Juan Pablo, Andres ja Svenja.
En tosiaan oo kauheemmin käyny missään sen Stuttgartin reissun jälkeen kun ei oo huvittanu aina vaan hengata näitten samojen naamojen kanssa samoissa paikoissa, siis toisessa asuntolassa...paitsi et lauantaina mentiin Svenjan kanssa Juan Pablon luo nauttimaan aamupalaa, Andres ja Juan Pablo oli valmistanu munakasta ja jotain tyypillistä meksikolaista aamupalaa, joka oli ihan sika hyvää jonkun tulisen mangosoossin kanssa. :P Sit juotiin Choko Locoa....luultiin tosissaan ennen ku maistettiin, et se olis vaan jotain kaakaon tyyppistä, mut sit maistamalla selvis et se oli melko vahvaa...mut hyvää myös. :D Illalla sit käytiin nopeesti kattomassa se jalkapallopeli, jonka jälkeen Svenja meni "surullisena" kotiin kun Dortmund hävis. Eilen kävin kanssa Javierin kämpillä kun "kaikki" oli siellä juhlimassa, aattelin käyä näyttämässä pikasesti naamaani, etten jää ihan ulkopuoliseks kun aina vaan istun kotona. ;D

Nii joo, en oo ehkä kaikille vielä kertonukkaan mut mein saksan tunneilla, jotta saadaan ne opintopisteet ni myö kuvataan krimi elokuva.. Mie oon siinä käsikirjotustiimissä ja hitto että sen kanssa on tapeltu! Mut kyl siit tulee oikeesti hyvä ja jännä elokuva. :D Se meni vähän sekavammaks kun oli alunperin ajateltu, mut onpahan katsojille vähän hankalampaa tietää lopputulosta ennen koko elokuvan loppua. :) Mie halusin olla, ja oon se pahis siinä, tapan Andresin, koska oon muka so in love!!! <3 :D Hitto et en jaksa oottaa et se ois kuvattu ja valmis, se on varmaa ihan sika hyvä!!! Näytän sen sitte kun se on valmis. ;)

Mut ei miul siis oikein mitään kummallisempaa kerrottavaa ollu, aattelin nyt vähän kirjotella ja näyttää et oon viel hengissä.  ;) Tänää mennään Metziin, Ranskaan, koska tääl on taas kerran pyhäpäivä, ni täytyy kohta lähtee junalle...se on taas näitä koulun järjestämiä retkiä. :) Siinä mielessä tosi mukava, että näitä on paljon, ni näkee eri paikkoja samalla ku on täällä. Ainii meilläkii oli eilen se esitelmä näille mein erasmuksille siitä mein järjestämästä "Meet the locals"- matkasta Homburgiin. Kaikki otti sen yllättävän hyvin, tosin viel on paha sanoo miten moni pääsee mukaan, toivottavasti kuitenkii mahollisimman moni. Se on siis sellanen projekti yhellä Reiseveranstaltung tunnilla, mein pitää järjestää päivämatka meille vierasopiskelijoille. Päätettiin, että mennään Homburgiin 28.6.13, kun siellä on Karlsberg-oluen panimo niin päästään käymään kierroksella. ;) Sen jälkee tullaa takas Saarbrückeen ja täällä on sellanen Altstadtfest, jossa siis on kaikenlaista musiikkia, ruokaa, juomaa yms yms yms...

Tos on muuten se kuva, joka otettiin sillon ensimmäisinä päivinä sieltä mein toisen kampuksen luota, tos on melkein kaikki mein ryhmäläiset (siis Erasmukset), vaan Andy vissiin puuttuu kun se ei ollu viel sillon tullu.


Erasmuskuva 2013

tiistai 21. toukokuuta 2013

Puhelin tuli takas!!!

Nopeesti halusin testata tätä mobiiliversiota tästä blogista nyt kun miun puhelin vihdoin ja viimein kahden viikon korjauksessa olon jälkeen tuli takaisin. Aamu oli huonosta säästä huolimatta pelastettu kun heräsin ovikellon pirinään...tiesin, ettei se voinu olla kukaan muu kun lähetti, joka toi miun luurin <3

No johan se sinä kahen viikon aikana ehti reissatakkii... Lähetin sen alunperin Hampuriin korjattavaksi ja kun se lähetettiin takasin ja sain sen seurauskoodin ni huomasin, että puhelin oli käyny sekä Ruotsissa että Tanskassa ennen kun se tuli takas...en tajua mitä varten, luulis et se olis nopeemmin tullu perille kun olis vaan lähetetty Saksan sisällä. 

Nyt se sit ainaki näyttää nätiltä ja ehjältä, mut välillä se, siis tää,  kuitenkin miettii ennen kun ottaa jonku "komennon"... Pitää vaan toivoo et se on väliaikaista, enää en lähetä tätä niille moneksi viikoksi varsinkaan ku meil ei vieläkään oo nettiä kotona.

Koululla huomasin taas että se välillä teki sitä, ettei se toiminu kunnolla, joten kirjotin niille sinne sähköpostia... Laitoin että sain puhelimen takas kaikkine papereineen, joissa luki mitä kaikkia testejä sille oli tehty, mu siitä huolimatta se ei nyt toimi kunnolla. Laitoin myös että en voi enää olla kahta viikkoa ilman mitään puhelinta, ja maksoin melko paljon rahaa ja aikaa meni enemmän kun oli alun perin tarkotus, eikä se silti toimi. Sanoin, että haluan vastauksen asap, kiitos. Nyt sitte ootellaan mitä ne sieltä sanoo, pakkohan niitten on vakuuttaa se kuljetus kun mie kuitenkin maksoin siitä niille 12€ eikä se oo miun vika, jos jotain sattuu matkan varrella... Toivotaan, että ne hyvittää jotenkii sen, voisin mielelläni huolia uuden luurin niinku Andy ehdotti ;)

torstai 16. toukokuuta 2013

Lauantai Heidelbergissä...


Mummot möivät kadulla taidetta.
No aamu sitten venähti kun ei illallakaan saatu päätettyä mihin sitä haluttais mennä...yhentoista aikoihin tajuttiin sitte, että enää ei paljon mihinkään kerettäiskään, siis mihinkään kauemmas. No syötiin aamupala, puettiin ja Matt sitten päätti, että mennään Heidelbergiin. Lähettiin kohti juna-asemaa ilman ollessa melko harmaa, toivottiin kovasti vaan, että ei alkais
  satamaan... Ostettiin se schönes-wochenende ticket, jolla pääsee matkustamaan maksimissaan 5 henkilöä yhden päivän aikana, vaan viikonloppuna, mihin tahansa Saksassa. Se makso 42€. Mentiin sit junaan ja päästiin mukavaan loossiin, jossa oli jo kaks miestä istumassa. Oltiin otettu, tai siis Matt oli ottanu viinipullon, josta sitte maisteltiin kaikki samasta lasista muutaman kerran ja mussutettiin brezeleitä sun muita eväitä. :)

Ikävä kyllä vähän ennen Heidelbergiä tuli tyyppi tarkastamaan liput, ja oltiin IC junassa, johon se meiän lippu ei oikeuta. Onneks se nainen oli tosi ystävällinen ja sano, että voidaan tehä niin, että sen mein lipun lisäks ostetaan kaks lippua ja takasin päin mennään sitten niillä Regional junilla. Se tuli silti maksamaan meille 52€, mut hyvä näin, neljältä aikuiselta olis ollu sen 104€...että sellanen halpa Heidelbergin matka.. ;)No päästiin kuitenkii perille eikä vielä ainakaan satanu, ei tosin paljoa puuttunu, mutta kuivana kestettiin. Ei oltu varmoja oikeuttaako se mein lippu käyttämään paikallisia kulkuvälineitä, mutta vanhaan kaupunkiin oli 3,2km matkaa ni päätettiin ottaa raitiovaunu, tai mikä ikinä se sitten olikaan. 

Kierreltiin aikamme siinä keskustassa ennen kun pysähdyttiin pieneen ravintolaan. Ronilla alko nälkä vaivata ja myökii meinattiin, että jotain pientä välipalaa vois ottaa. Syötiin siellä kolmestaan (mie, Niina ja Satu) Flammkuchenia. En ollu aikasemmin maistanu, oudoltahan se näytti, mutta oli kyl ihan hyvää. Ei sitä paljoa pystyis syömään, mutta sen verran ku meille riitti ni meni hyvin alas. :) Jatkettiin vaan kävelyä ja käytiin jopa siellä joen rannalla. Se on se sama Neckar-joki, joka Stuttgartissakii menee. Roni kun nukahti ni käytiin ostamassa jätskit ja sitte mentiin pikasesti vielä käymään viinillä ennen kotiin lähtöä. Käveltiin hirveellä kyydillä kohti Bismarckplatzia ja sitte äkkiä koitettiin saada selvää siitä niitten u-bahn kartasta. Se oli jotakin ihan järkyttävää kun siihe oli laitettu sekä bussit että ratikat samaan karttaan. Koita sitä sitten kiireessä tavata, että kerkeis junalle ja kotiin kii joku päivä. Meni aika hilkulle, oltiin Hauptbahnhofilla ehkä joku 10 min ennen junan lähtemistä ja kerettiin vielä kiireessä ostaa evästä mukaan kun jaettiin tehtävät. :) Mie hain veden sillä aikaa kun muut jonotti meille ruokaa pika kiinalaisesta. Juna oli täynnä tyhmiä ihmisiä, jotka ei väistäny sitten yhtään vaikka lapsen kanssa tultiin ja tilaa olis tarvittu vaunuille... Meinas mennä hermo!! Päästiin kuitenkii kotiin ja kello oli jo niin paljo, ja väsy paino niin kovasti, että enää ei mitenkään ois jaksanu mitään muuta tehäkkään. Koko päivä kun oltiin ulkona niin jokasella oli naamat ihan punasina, vaikka ei aurinko sen kummemmin paistanukkaa. :) Alhaalle laitan muutaman kuvan, ni näette miten nättiä siellä on. :D








Mites tässä nyt pitää olla...?!? xD

Minä ja Roni, taustalla Heidelbergin linna.








Stuttgart!!! :)

Lasista näkyy nätisti kirkko nurinpäin. :)
No miehän sitten lähin sillon Perjantaina siinä yhen aikoihin kohti Stuttgarttia. Kuski oli taas onneks mukava, ja kyydissä oli kaks muutakin tyyppiä, yks tyttö ja yks jätkä. Matka meni mukavasti ainut mikä vähän haittas oli se, että alko tulla väsy. Pääsin siinä neljän aikoihin perille ja soitin heti Niinalle. Se sano, että ne olis viiden maissa Wilhelman lähellä, ne oli parhaillaan Neckar-joen risteilyllä. No mie aattelin alottaa "loman" kunnolla ja kävelin Schloßplatzin viereen terdelle juomaan lasillisen viiniä ennen kun lähin kohti Wilhelmaa. Että oli rentouttavaa olla taas Stuttgartissa! Miten se voikii olla niin erilaista kun Saarbrückenissä?!?!

Jouduin sit vähän hoppuilemaan viinin kanssa kun kello alko lähestyä varttia vaille viis ja juna lähti. Kerkesin sinne sitte ajallaan ja tapasin vihdoin ja viimein Niinan kaverin Satun, joka oli samaan aikaan käymässä Suomesta. Oli ihan suht ok ilma ja päätettiin mennä matkan varrella käymään Ludwigsburgin keskustassa maistamassa viiniä. ;) Se aukio, jolle jäätiin istumaan, oli ihan älyttömän nätti!!
Aukio Ludwigsburgissa.




Molemmat niin keskittyneinä johonkii... :D

Hei!!!

Roni ja minä. Leikin tätiä... :)
 Alotin siis eilen tän kirjottamisen kun menin koulun jälkeen käymään Starbucksissa. Kun tulin kotiin tiistaina illalla niin hupshups ei enää netti toiminukkaan kotona. Vähän on säälittävää miten orpo olo tulee ihmiselle kun ei oo omaa puhelinta, eikä edes nettiä muualla kun koulussa.... :( Tosin eilen kirjotin viestiä niille sinne mihin lähetin miun puhelimen, halusin tietää, että se on varmasti menny perille eikä vaan hävinny mihinkää.... Sit ne tänää oli vastannu että se on tullu perille, mutta että ne korjaa sen vasta ensi viikolla!! Voihan helvetti, viel yks viikko lisää ilman luuria. Onneks miul nyt kuitenkii on toi alkukantanen Nokia, muuten ei tulis yhtään mitää. Käytiin siis eilen hoitamassa asioita Haileyn kanssa ja saadaan toivon mukaan ens viikon puolessa välissä meille oma netti. Se oli viel hyvä tarjous, kolme ensimmäistä kuukautta vaan 14,99€, eikä myö sitä paljon kauempaa tarvitakkaan. ;)

Mut takas Stuttgart aiheisiin....mentiin sit tuolta aukiolta Niinalle ja Mattille ja alettiin tehä ruokaa. John oli kutsuttu myös sinne istumaan iltaa mein kanssa...No sehän taas venähti ihan kivasti se mein ilta, pelattiin taas korttia ja puhuttiin vaan kaikesta. Oli niin kiva päästä käymään!! :) Mietittiin illalla kuumeisesti mihin voitais huomenna tehdä retki, mut ilma ei luvannu olla hyvä, eikä päätöstäkään saatu aikaseks... Mielikuvitusta käytettiin ainakii, jos ei mitään muuta. ;) Seuraavana aamuna ei kukaan sitte ollukkaan niin hyvällä tuulella kun väsymys paino.

torstai 9. toukokuuta 2013

Nyt täytyy myöntää, että oon ollu erityisen laiska tänne kirjottamisen suhteen, mutta koulussa on jonkun verran ollu tekemistä ja sit alko nää lätkän MM-kisat, joita täytyy seurata aina kun Suomi pelaa. :) Yks syy kirjottamattomuuteen on se, että täällä ei oo tapahtunu mitään erikoista, nyt sit kuitenkii ajattelin jotain rustia vaikka väkisin... Tänään on siis päivä nimeltään Christi Himmelfahrt...helluntai suomalaisittain, eikä meillä sen takia oo koulua (eikä tänää tuu peliäkään ni täähän on ihan vapaa päivä!!). 

Tää on se kuuluisa(Nevahööd) DJ. ;)
Eilen koulun jälkeen kävin kaupassa ostamassa ruokaa tälle päivälle, kerrankii tajusin kun yleensä aina unohan ja sitte pyhäpäivinä miulla ei ookkaan ikinä mitään syötävää. ;) Katoin illalla pelin ja join muutaman olusen, eihän sitä olis ihan selvinpäin kestänykkää. :) Mietin pitkään lähenkö mihinkään vai en, mutta sit päätin kuitenkii lähteä...mikä siinä onkii, että aina kun on kahden vaiheilla niin sitä tulee valittua se väärä ratkasu?! No Svenja sai sitte ylipuhuttua miut lähtemään sen, Verenan, Juan-Pablon ja Andreksen kanssa johonki yökerhoon, jossa oli joku huippu DJ soittamassa levyjä.. Ensin mentiin hakemaan pojat naapuri asuntolasta ja sit suunnattiin tähän Blau nimiseen yökerhoon. Olin käyny siellä aikasemmin kerran Verenan kanssa ja se oli sillon ihan täynnä ja siellä joutu hikoilemaan kun sika, ihmiset poltti tupakkaa missä tahansa siellä sisällä ja ilmastointi ei oikein toiminu...ei siis ollu mikään kovin miellyttävä kokemus, mut nyt kuitenkii päätin antaa sillekin paikalle uuden mahdollisuuden. Sisäänpääsymaksu oli 12€!!!! Oikeesti. Siinä vaiheessa mietin, että täytyy olla vähän hemmetin hyvä DJ kun noin paljon maksoin...no toisin kävi. Tupa ei ollu ihan yhtä täynnä kun viime kerralla, mut ihan yhtä kuuma siellä kyl oli, ellei jopa kuumempi. Meni varmaan tunti ennenkun SE DJ alko soittaa ja sit se oli vaan sellasta haista_paska_tekno_shittiä mitä se soitti. ;) Ei todellakaan ollu miun paikka ja en tuu jatkossa sinne menemään...

Aamulla sit toivoin et saisin nukkua mahdollisimman pitkään, mut taaskaan ei menny niinku Strömsössä...heräsin ennen kymmentä. Eihän siinä sitte, suihkuun, aamupalaa ja vähän aikaa vaan rentoutumista (lue makoilua sängyllä kattoen sarjoja...). Sit jostain kumman syystä päätin alkaa siivoomaan, saatto johtua siitä, että miun huone näytti ihan kamalalta kun pölypallot vaan pyöri lattialla. ;) Siinä siivotessa sain myös melko villin idean..tää viikonloppu on viimenen Stuttgartin Frühlingsfesteille ja mietin et josko menisinkii käymään siellä. Täällä on alkanu olemaa nii tylsää...ei oo paljon ihmisiä joiden kanssa haluais, saatikka vois käydä missään jne...loma tulis nyt hyvään saumaan ja saisin muutaman kärpäsen samalla iskulla (kaverit, festit sekä kaivatun "irtioton" arkeen). ;) Aloin ottaa selvää onko kukaan menossa täältä sinne ja sit takasii...eka mietin vaa seuraavaa viikonloppua, mutta kun se näytti aika hiljaselta ni päätin aikastaa. Soitin sit Niinalle ja kysyin olisko se niille ok, jos tulisin ja se sanokii et joo. Nyt sit kyselin noilta kyyditsijöiltä josko niillä olis vielä tilaa autoissa et pääsisin sinne jo huomenna yheltä lähtevällä kyydillä. Sit kyl joutusin skippaamaa muutaman päivän koulussa, mut ei se voi niin kamalan vakavaa olla, kaks päivää...ei meil ees onneks oo paljon mitään "tärkeitä" aineita.. Saa nyt nähä miten käy, mielelläni mie siellä menisin käymään. :D

Nii joo ja yks juttu mikä vielä ärsyttää tällä hetkellä on miun puhelin. Kun hajotin sen ni sain toki vakuutukselta rahat sen korjaamiseen, en tietty tajunnu ilmottaa niille kaikkia niitä kustannuksia mitä siitä lähettämisineen päivineen tulee, joten maksoin "omasta pussista" vielä 20€ siihen päälle..mut ei se edes oo paha. Se juttu on se, että tiistaina lähetin sen postissa sinne korjaukseen ja nyt sitte joudun olemaan ilman sitä. :( On miulla onneks vanha puhelin, että edes jotenkii oon tavotettavissa, mut jotenkii nii orpo olo ilman iPhonea. Ei sitä aikasemmin ees oo tajunnu miten naimisissa sen kanssa onkaan ennenkun tulee tilanne ettei sitä enää oo...Tässä vanhassa puhelimessa saa vaan yhen herätyksen kerrallaan, ei oo kameraa ollenkaan, ei mitään nopeita "chatti ojelmia", ei nettiä eikä saa sähköpostia suoraan puhelimeen... :( Kuulostaa varmaan melko pinnalliselta, mut kun siihen on tottunu ni ei enää osaa olla ilman. :)

Ja just äsken sain vahvistuksen, oon menossa huomenna Stuttgarttiin. :D Jee jee...Lomaaaa!!!! :D

lauantai 4. toukokuuta 2013

Luxembourg!

Koko matkaseurue koolla, maisemia ei ikävä kyllä nää tästä.
Sunnuntaina sitten mentiin isolla porukalla käymään Luxembourgissa. Meillä kun on täällä näitä Erasmustyyppejä myös Ranskasta, ainaki neljä niistä jätkistä on tullu tänne omalla autolla ni myö sitten "käytettiin" niitä hyväks ja mentiin autoilla käymään kaupunkivisitillä. Matkaan meni noin tunti, meitä oli neljä autollista ja mein auto oli se pienin. :D Sellanen pikku peugeot kippo, jossa oli kuskin lisäks neljä henkeä, voin kertoo että tunnelma oli jokseenkin tiivis. :) Onneks tosiaan ei sen enempää ollu matkaa...


Paljon ryhmäkuvia. :D
Lähettiin aamulla kympin jälkeen ja oltiin perillä jo vähän ennen kahtatoista. Kenelläkään ei ollu sen suurempia suunnitelmia mitä pitäs nähä joten käveltiin vaan etiäpäin ja suunnattiin vanhaan kaupunkiin. Se oli kyl tosi nätti kaupunki kaikkine muureineen ja "linnoineen". En mie tiiä oliko se oikeesti ollu mikä aikoinaan, mutta nätti se oli vieläkin ja maisemat oli huikeet!! :D 

Onneks sentään tällä kertaa saatiin maisemakuvien lisäks kuvia meistä koko ryhmänä. :) Yleensä ne aina unohtuu kun nappailee muuten nii paljo kuvia. No käveltiin siis sinne vanhaan kaupunkiin ja kierreltiin siellä. Jollain torilla oli jotkut festivaalit menossa ja siellä oli paljon erilaisia kojuja, joista sai ostettuu syötävää ja kaikkee muuta. Hintataso oli korkee, aika pitkälti Suomen kanssa samalla tasolla ja kaikki tuntu hiton kalliilta. ;) Aikamme niitä muureja kierreltyämme päätettiin mennä takas sille torille ja erota tunniks niin, että jokainen sai mennä syömään mihin halusi. Mentiin sitte Matthewn, Andyn, Kasian ja Sanjarin kanssa syömään joitain hampurilaisia johonkii kojuun. Oli hyvää, mutta myös melko kallista...tai ainakii vähän kalliimpaa kun Saksassa. :P Kun oltiin syöty niin mentiin kiertelemään lisää sitä toria ja ostettiin hiton hyvät jätskit...3,50€!!! Sen jälkeen käytiin pikasesti turisti infossa ostamassa kortit, jotka sitten lähetettiin samantien. Taas lähti Jyrille kortti, tällä kertaa nätillä Luxembourgin maisemalla. ;)


Tää oli joku muistomerkki II Maailmansodassa kaatuneille.

Emilio löysi elämänsä rakkauden.




Tultiin vähän jälessä, toiset oli jo tuolla. ;)

Helsinki 1675 km.




Aikamme kierreltyä tavattiin etukäteen sovitussa paikassa ja lähettiin kävelemään kohti parkkipaikkaa. Noin neljän aikoihin lähettiin siis takasin kotia päin. Onneks ilma oli ollu tosi nätti, ehkä jopa hieman hiostava, enkä mie tietenkään ollu tajunnu ottaa juotavaa mukaan. Mutta kun lähettiin ajamaan takasin ni sit alko pikkuhiljaa satamaan vettä...Kävi hyvä tuuri. :)

torstai 2. toukokuuta 2013

Spring vibration party at campus!!!

Juliste pippaloista.
Perjantaina meillä sitten oli ikäänkuin viralliset lukukauden avajaisbileet. Ne järjestettiin kampuksella ja siellä oli mm. DJ yhestä yökerhosta täällä. Ensin kun kuulin koko hommasta ajattelin, että ohhoh...koululla jotku pippalot ja heti tuli mietittyä, että mitenkähän kova juttu se on jne.. No kuten aiemmin kirjotin niin koko alkupäivä oli melko hektinen, lennot takas Saksaan (Riika - Frankfurt Hahn - Trier - Saarbücken) ja sitte en ehtiny nukkua kun olin luvannu mennä kahtiin eri alotteluistujaisiin ennen varsinaisia bileitä...No väsynythän mie sit olin. :)

Ensin menin siis Javierille, siellä oli jo melkein kaikki valmiiks istumassa....aikani olin siellä, ehkä jonkun tunnin tai pari ennen kun lähin toisiin pippaloihin. Siihen aikaan ei enää oikein kulkenut busseja, joten päästiin ainoostaan Rathausille ennen kun jouduttiin kävely hommiin. Siitä oli sellanen parin kilometrin matka sinne missä Andy asu...ilma oli onneks sateinen ja tosi kaunis, eli ei,  ja kävellessä tuli vielä hiki. Siitä innostuneena miun aiemmin nätisti laittamat hiukset päätti mennä niin kikkuralle, että en oo ehkä millonkaan nähny niitä niin kamalina. No mutta ei voiu mitään tehä, kun ei ollu suoristusrautaa saatikka muutakaan välinettä käsien ulottuvilla, näillä oli mentävä. Siellä oli jonkun verran porukkaa myös, en tuntenu montakaan. Talo oli hieno!! Niinkun nyt melko monet talot täällä, isoja ja tosi mukavia sisältä sekä ulkoa. Aikamme oltiin siellä ennen kun sitten suunnistettiin  itse virallisiin koulun järjestämiin bileisiin. Matkalla kun käveltiin, käytin puhelimen GPS että tiedettiin mihin suuntaan mennä ja sittenhän se puhelin lipesi kädestä ja lopputuloksena oli erittäin pirstaloitunut iPhonen näyttö. :( Ihme ja sinänsä onni onnettomuudessa oli, että se toimii virheettömästi edelleenkin. Hieman hankala sitä on käyttää kirjottamiseen tai muuhun sellaseen, mutta noin niinku muuten toimii hyvin. Ja onneks tajusin, että miullahan on vakuutus, joten laitan sen sinne sitte. 

Koululle saavuttuamme koko rakennus oli muutettu vastaamaan yökerhoa. Se oli tosiaankin ihan niin kuin olis menny johonkii klubiin koulun sijasta. Alakerran saliin oli rakennettu "tanssilattia" ja kolme erilaista baaritiskiä. Porukkaa ei ollu vielä kovin paljon kun myö mentiin, mutta koko ajan sitä tuli lisää ja lopulta koko sali oli ihan täynnä. :) Kaikilla oli hauskaa ja tuli paljon juteltua eri ihmisten kanssa, tosi hyvä ja onnistunu ilta! Juhlittiin sitte neljään asti koululla ja käveltiin kotiin, pääsin nukkumaan jopa puolen viiden jälkeen, se kertoo jo hieman siitä että oliko kivaa vai ei. ;)

Nyt on luurikin taidetta!

Seuraavana päivänä sitten kirjotin ne vakuutusyhtiön laput valmiiks netissä ja jo maanantaina sain päätöksen, vakuutus korvaa miulle 113,30€. :)
Nyt oon koululla ja vihdoin ja viimein sain tän netin toimimaan myös omalla koneella, joten nyt voin helpommin kirjottaa näitä blogi juttuja vaikka näillä hyppytunneilla, tai tehä jopa koulujuttuja. :) Mut nyt pitää mennä syömään kun on nälkä.

Bis später!! :D